6 stručnih saveta za pranje automobila

Poprilično je sjajan osećaj voziti svoj auto i uživati u vožnji nakon detaljnog pranja, koji je uz to tretiran voskom uz sjaj koji će učiniti da se za njim ljudi na ulici okreću.

Međutim, pranjem i voskiranjem vozila više uopšte ne izgledaju tako dobro kako bi mogla.

Pročitajte nekoliko saveta kako da vaš auto perete na najbolji način i postignete da bukvalno izgleda kao nov.

#1 Pranje automobila obavite uvek u hladu

Parkirajte se u hladu pre pranja automobila. Hlad vas čuva od sunca i sprečava da sunčeva toplota isuši vozilo i ostavi vodene tragove i mrlje pre nego što završite. Naša preporuka za Vas je šampon za pranje kola od proizvođača Turtle Wax.

Covek pere kola u hladu

#2 Dodajte deterdženta za pranje sudova

Deterdžent za pranje sudova može stvoriti lepu penu, ali njihova struktura je osmišljena da rastvara masnoće, a to znači da će efikasno ukloniti svaki djelić voska s vašeg vozila. Rastvor za pranje automobila je takođe formulisan da se osuši bez mrlja, što vam štedi neke glavobolje kada je vreme za nanošenje voska.

#3 Koristite tri odvojene kante za vodu

Razmislite o tome: vaši točkovi i donji delovi karoserije biće najprljaviji delovi automobila. Zašto biste želeli da stalno koristite istu kantu i samo redistribuirate tu prljavštinu po celom vozilu? Umesto toga, koristite jednu kantu za ostatak vozila, jednu kantu za točkove i jednu kantu za ispiranje. Ovaj trik sa kantama će vam pomoći da ubrzate pranje automobila i da izgled vašeg auta dovedete do savršenstva.

saveti za pranje kola bazdar 02

Zapamtite da bi trebalo da auto operete počevši prvo od krova pa se lagano spuštate na dole ka prljavijim delovima, u suprotnom ćete kvasiti već oprane delove.

#4 Koristite sredstva za sušenje automobila

Sušenje automobila je važno odraditi tako da ne ostavljate fleke ili tragove i to predstavlja izazov, pa razmislite o sušenju automobila recimo duvačem za lišće. Danas mnoge automatizovane autopraonice uključuju duvače velike brzine. Ako zaista morate ručno da osušite vozilo, razmislite o krpama od mikrovlakana koji upijaju vodu i ne ostavljaju dlake iza sebe. Bilo bi dobro imati ih pri ruci, jer se na sve načine koriste za čišćenje stakla, unutrašnjih ploča i detalja. Preporučujemo vam da probate tečni vosak za brilijantan sjaj.

#5 Koristite vosak ili polimera

Tehnologija za zaštitu završnih slojeva neprestano se razvija, a zaštitno sredstvo na bazi polimera može da obezbedi tvrdu završnu obradu koja štiti od oštećenja od prljavštine na putu ili buba dok odbija vodu. Sjajna vest je da na tržištu postoji mnoštvo polimernih zaštitnih sredstava koji su prilično pristupačni. To nije samo način da automobil dobro izgleda, već štiti vašu investiciju; pranje automobila i voskiranje, možete smatrati još jednim zadatkom preventivnog održavanja

saveti za pranje kola bazdar 03