Kako ukloniti ogrebotine sa automobila: Kompletni vodič

Nema ništa gore od otkrivanja nove ogrebotine na površini vašeg automobila, frustrira zar ne? Neki vlasnici automobila ogrebotinu na svom “ljubimcu ” dožive stresnije od ogrebotine na svom telu … Zvuči čudno, ali da, tako je..

Bilo da se radi o laganoj ogrebotini ili oderotini, verovali ili ne to se lako može rešiti bez potrebe za skupim popravkama u limariji. Pogledajte naš članak u nastavku za jednostavan vodič o tome kako ukoliniti ogrebotine na vozilu pomoću nekoliko proizvoda za uklanjanje ogrebotina Turtle Wax.

U čemu je razlika između  uklanjača ogrebotina i jedinjenja za poliranje

Razlike u formulaciji. Proizvodi za uklanjanje ogrebotina i oderotina, generalno, imaju slične karakteristike performansi kao proizvodi za poliranje. Proizvodi za uklanjanje ogrebotina i oderotina, međutim, su formulisani, a uputstva za proizvod su prilagođena za popravljanje lakih završnih mrlja ili reparaciju.

Odlučite koji je proizvod za uklanjanje ogrebotina najbolji za vaš automobil. Ako je fokus oksidacija ili bilo šta slično tome, tada su proizvodi za poliranje najbolja za upotrebu.

Po kom principu funkcionišu proizvodi za uklanjanje ogrebotina sa automobila?

Proizvodi za uklanjanje ogrebotina i oderotina se obično sastoje od formulacija koje sadrže blaga ili specijalna sredstva za poliranje dizajnirana za uklanjanje svetlih površinskih nedostataka i mogu sadržati vosak ili bistre polimere za popunjavanje dubljih ogrebotina.

kako ukloniti ogrebotine sa automobila baždar 2

Ovi proizvodi su obično formule za jednokratnu primenu, koje omogućavaju brzo i lako poboljšanje završne boje. Proizvodi se mogu koristiti za lokalizovanu popravku do jedne ogrebotine ili se mogu primeniti kao konvencionalni vosak za celokupnu restauraciju završne obrade automobila. Važno je imati na umu da su performanse proizvoda ograničene zbog blagih svojstava čišćenja i poliranja ovih formulacija, što znači da ove formulacije za uklanjanje ogrebotina možda neće moći da uklone jaču oksidaciju, u kom slučaju treba koristiti smešu za poliranje ili trljanje.

Uklanjanje ogrebotina sa automobila u 7 jednostavnih koraka

 1. Korak: Započnite pranjem i sušenjem automobila.
 2. Korak: Ako je moguće, označite ogrebotinu klasičnim selotejpom postavljajući selotejp 1 “iznad i 1” ispod ogrebotine kako biste pomogli procesu nanošenja.
 3. Korak: Nanesite Turtle Wax sredstvo za maskiranje malih ogrebotina krpom od mikrovlakana u pokretu napred i nazad tokom 30 sekundi snažnim pritiskom prsta.
 4. Korak: Obrišite suvim čistim peškirom od mikrofibera i pregledajte područje da biste uklonili nedostatke. Pregledajte rezultate početne prijave rukom i procenite da li su potrebni dalji koraci.
 5. Korak: Ponovo primenite sredstvo za maskiranje ogrebotina i obnovite je dok se ne postignu željeni rezultati ili ogrebotina postane jasna ili nevidljiva.
 6. Korak: Ponovite postupak do 5 puta.
 7. Korak: Završite nanošenjem smeše na veće okolno područje kako biste uklopili popravku.

 

kako ukloniti ogrebotine sa automobila baždar 3

 

Ako je ogrebotina malo dublja ili ako imate veliku površinu automobila pogođenu nesavršenostima, savetovali bismo upotrebu Sredstvo za uklanjanje ogrebotina i obnavljanje sjaja automobila od proizvođača Turtle Wax. Ovo primenjuje veći pritisak i garantuje profesionalnije rezultate.

Kako ispolirati automobil

Oštećenja ogrebotina ili druge nedostatke boje, kao što su kameni iver, prenošenje boje i dublje ogrebotine, mogu zahtevati da prionete režimu brušenja i poliranja ili čak popravci boje.

Za popravku boje potrebno je da se ogrebotina popuni odgovarajućom bojom za podešavanje i / ili prozirnom smolom za bojenje.

U težim slučajevima preporučujemo vam da u blizini pronađete profesionalni autoservis koji to može da odradi umesto vas.

Uklanjanje ogrebotina sa crnog automobila

Kako su nesavršenosti uočljivije na crnim automobilima, preporučili bismo specijalizovano rešenje. Naša paleta proizvoda Jet Black koristi pigmente za pokrivanje bilo kakvih svetlih ogrebotina, kovitla i nedostataka kako bi se dobio najdublji crni izgled.

Kako ukloniti ogrebotine sa crnog automobila

 1. Korak: Operite i osušite vozilo.
 2. Korak: Preporučujemo upotrebu Turtle Wax Sredstvo za maskiranje ogrebotina i malih oštećenja automobila (isključivo za crnu boju) kao rešenje u jednom koraku za uklanjanje manjih ogrebotina i oderotina na crnoj površini automobila. Testirajte na maloj površini da biste proverili podudaranje boja.
 3. Korak: Dobro promućkajte pre upotrebe. Nanesite malu količinu proizvoda na vlažni aplikator ili krpu od pene i ravnomerno rasporedite po jedan odeljak.
 4. Korak: Ostavite da se osuši.
 5. Korak: Uklonite višak mekom krpom i lagano utapkajte kako biste postigli visok sjaj i dubinu boje.